EPA-advisering

Wim van Duin EPA-advisering voor EPA-W en EPA-U. Naar aanleiding van vragen vanuit de praktijk heeft W.J. van Duin besloten de Beheersactiviteiten uit te breiden met EPA-advisering voor zowel de woningbouw (EPA-W) als de utiliteit (EPA-U), beide uitgebreid met een Maatwerkadvies. Hiervoor wordt het 4e-kwartaal van 2011 en het 1e-kwartaal van 2012 gebruikt om de benodigde certificaten te halen en zich aan te sluiten bij de branche-organisatie.

"Energielabel gebouwen"
Het energielabel voor gebouwen – per 1 januari 2008 verplicht – geeft een gebouweigenaar meer inzicht in de energieprestatie van zijn gebouw of woning. In januari 2010 is het verbeterd energielabel ingevoerd. Daarmee is het energielabel nog inzichtelijker en betrouwbaarder geworden. Het energielabel komt voort uit de Europese richtlijn energieprestatie van gebouwen (EPBD), die moet leiden tot verbetering van de energieprestaties van gebouwen. In 2006 werd in Nederland de Regeling energieprestatie gebouwen – gebaseerd op de EPBD – wettelijk ingevoerd.

Inspectie volgens MJOB en MJOP Industrieterrein De Braken in Obdam
Inspectie volgens MJOB en MJOP in opdracht voor Blaauw Vastgoed te Schagen

MJOB en MJOP inspectie
voor Blaauw Vastgoed

W.J. van Duin voert gebouwinspectie uit. De afgelopen maanden heeft W.J. van Duin B&A voor Blaauw Vastgoed uit Schagen een gebouwinspectie uitgevoerd aan de buitenschil van een bedrijfsverzamelgebouw op het industrieterrein De Braken in Obdam. Met het MJOB en MJOP zullen in de leden van de VVE de komende maanden het achterstallig onderhoud oppakken, zodat de vereniging in 2012 weer een representatief en kwalitatief goed gebouw.

RGD-BOEI inspectie voor Landelijk gelegen huizen
RGD-BOEI inspectie voor Landelijk gelegen huizen en bijgebouwen
RGD-BOEI inspectie voor huizen die dicht bij het centrum liggen
RGD-BOEI inspectie voor huizen die dicht bij het centrum liggen
RGD-BOEI inspectie voor huizen die in een nieuwe woonwijk liggen
RGD-BOEI inspectie voor huizen die in een nieuwe woonwijk liggen
RGD-BOEI inspectie voor huizen die in een oudere woonwijk liggen

Rgd-BOEI inspectie op 4 disciplines

WW.J. van Duin B&A in samenspraak met BBC-Bouwmanagement. W.J. van Duin heeft in de maanden juni t/m september in samenspraak met BBC-Bouwmanagement ten behoeve van een grote landelijke zorginstelling voor patiënten met een verstandelijke beperking een pilot uitgevoerd om 4 gebouwen conform de systematiek RGD-BOEI uit te voeren.

Alle 4 disciplines, te weten Bouw, W- en E- installaties en Transport zijn uitgevoerd om een goede indruk te krijgen van de Brandveiligheid, Onderhoudskwaliteit, Energiehuishouding en actualiteit op het gebied van Wet- en Regelgeving. Na evaluatie met de hoofdopdrachtgever is besloten om voor november en december 2011 nog 7 gebouwen te inspecteren.

W.J. van Duin Beheer een feit

W.J. van Duin richt Beheer op. De ontwikkelingen binnen W.J. van Duin B&A en op de markt hebben ertoe geleid dat per 13-10-2011 een nieuw bedrijf is opgericht: W.J. van Duin Beheer. Binnen het beheer zullen de volgende disciplines worden ondergebracht:

  • - NEN-2767 conditiemeting gebouwen.
  • - Conditiemeting gebouwen conform de systematiek RGD-BOEI Bouw.
  • - Technisch beheer binnen VVE-Beheer en beheersactiviteiten.
  • - Meerjarenonderhoudsbegrotingen en meerjarenonderhouds-planningen.

Binnenkort zullen binnen Beheer nog andere activiteiten worden toegevoegd. In oktober 2011 heeft W.J. van Duin opdracht gekregen voor gebouwinspecties van:
  • - een appartementencomplex met 17 appartemente 2 winkels in het centrum van Alkmaar
  • - appartementencomplex met 26 appartementen Ing. Wim van Duin van W.J. van Duin B&A heeft begin december 2010 met goed gevolg bij de NVDO het diploma van de leergang conditiemeting RGD-BOEI® Bouw behaald. 1 restaurant en 2 winkels in het centrum van Beverwijk

De rapportage wordt conform de RGD-BOEI systematiek aan de VvE's uitgebracht met een MJOB en een MJOP.

W.J. van Duin ondertekend sponsor overeenkomt met voetbal vereniging SRC
SRC Team B1 gesponsord door W.J. van Duin B&A

Sponsoring Voetbalvereniging SRC

W.J. van Duin B&A sponsort SRC-B1. Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen 2011/2012 is W.J. van Duin B&A sponsor van voetbalvereniging SRC uit Schagen. Het elftal SRC-B1 van coach Mike Mooij wordt voor de komende jaar voorzien van nieuwe shirts en een multifunctionele tas, dankzij financiële support door W.J. van Duin B&A.

W.J. van Duin B&A verhuist
naar nieuwe locatie

Met ingang van 1 mei 2011 - vier jaar na de start van het bedrijf - verhuist W.J. van Duin B&A naar een locatie op bedrijventerrein Witte Paal in Schagen. In de beginjaren van zijn bedrijf is Wim van Duin vooral actief geweest voor de gemeente Purmerend, afdeling Stadsbeheer, op het terrein van onderhoud en renovatie. Nu als gebouweninspecteur conform de systematiek RgdBOEI®/NEN 2767-specialist is de tijd rijp voor het uitslaan van de vleugels, onder meer in de Noordkop. De nieuwe royale 'thuisbasis' op Witte Paal geeft meer ruimte voor expansie, verdere professionalisering en uitbreiding van klantenkring en werkterrein.